El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, va assegurar que el fiscal John Huber es troba investigant si, tal com han assenyalat diversos polítics republicans, l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) hauria actuat amb parcialitat a l'hora de tractar la presumpta ingerència russa en el marc de les eleccions de 2016.

En una carta dirigida als congressistes, Sessions va explicar que ha rebutjat nomenar un segon fiscal especial -com sol·licitaven els republicans-, atès que prefereix esperar als resultats que presenti Huber, fiscal de districte de l'estat de Utah.

Els congressistes demòcrates han criticat en reiterades ocasions les sol·licituds dels republicans per nomenar un fiscal especial i han insistit que aquest nomenament únicament suposaria una tàctica de distracció per soscavar els esforços del fiscal especial Robert Mueller, que es troba al capdavant de la perquisició sobre la presumpta interferència de Moscou en la campanya del president, Donald Trump, i a les eleccions presidencials.

La revisió posada en marxa per Huber cobreix diversos dels assumptes que els republicans han denunciat al llarg dels últims mesos: la presumpta parcialitat de l'FBI i el Departament de Justícia i les investigacions obertes contra la llavors candidata presidencial del Partit Demòcrata, Hillary Clinton.

L'anunci de Sessions sobre Huber va tenir lloc només un dia després que l'inspector general del Departament de Justícia revelés que examinaria si el departament i l'FBI van violar la llei quan van sol·licitar una ordre de vigilància contra Carter Page, exassessor de política exterior de Trump.

Fonts del Departament de Justícia van informar que Huber va començar a investigar les acusacions a finals de 2017. «Huber està realitzant la seva feina des de fora de Washington en cooperació amb l'inspector general», va manifestar Sessions. «Rebo actualitzacions regulars de la seva tasca i de les conclusions a què arriba en el marc d'aquesta perquisició», va afegir el fiscal general dels Estats Units.