El ministre de Defensa d'Israel, Avigdor Liberman, va assegurar que el seu país no investigarà el comportament dels seus militars durant l'operació de resposta del passat divendres a les protestes a la frontera de Gaza amb motiu de l'aniversari de la Nakba, i en les quals van morir 16 palestins i uns 1.400 van resultar ferits. «Els soldats israelians van fer el que feia falta. Crec que tots es mereixen una medalla», va assenyalar Lieberman. «I, pel que fa a una comissió d'investigació, no n'hi haurà cap», va afegir.

El secretari general de l'ONU, António Guterres, va demanar divendres passat una investigació independent sobre el vessament de sang; una crida a la qual es van sumar tant la màxima responsable diplomàtica de la Unió Europea, Federica Mogherini, com Amnistia Internacional, i fins i tot Tamar Zandberg, líder del partit d'oposició esquerrana israeliana Meretz. En tot cas, Israel va confirmar que està en possessió dels cossos de dos dels morts en les protestes massives de divendres i va assegurar que es tracta de «terroristes».

Per part seva, el Govern palestí va instar la Lliga Àrab a convocar una reunió urgent a nivell de representants per debatre la situació a la franja de Gaza, va informar el portaveu a Gaza del partit governamental Al-Fatah, Diyab al Luh . El portaveu va assegurar que en la reunió sol·licitada es discutiran «els crims d'Israel en contra dels manifestants pacífics palestins».

Tres palestins van resultar ferits ahir per trets de l'Exèrcit israelià en una nova de jornada de protestes a la frontera de la franja de Gaza amb Israel. Dos dels ferits van rebre impactes de bala a les cames prop de Jabaliya, al nord de la franja de Gaza. Un tercer palestí va resultar ferit de bala a l'est del barri de Gaza d'Al Zaitún. Altres palestins van haver de ser atesos per ofegament com a conseqüència del gas lacrimogen utilitzat per les forces israelianes.