Iúlia Skripal, la filla de l'exespia rus Sergei Skripal, va confirmar la seva millora en un comunicat en el qual va admetre que l'incident patit el 4 de març a Salisbury és «una mica confús» i va demanar respecte per la seva privacitat i la de la seva família durant el període de convalescència.

Hores després que la televisió estatal russa divulgués una suposada conversa telefònica entre Iúlia Skripal, de 33 anys, i la seva cosina, la policia britànica va difondre un comunicat en nom de la filla de l'exespia en què aquesta agraeix l'«interès» i els «molts missatges» de suport rebuts.

«Vaig despertar fa més d'una setmana i m'alegra dir que guanyo força cada dia», va afirmar Iúlia Skripal, que va voler donar les gràcies als ciutadans de Salisbury que van acudir a ajudar-los quan ella i el seu pare van quedar inconscients en mig del carrer. També va lloar la tasca del personal de l'hospital.

En la seva nota, Iúlia Skripal no fa cap al·lusió a les circumstàncies que han envoltat el cas. Segons Londres, tots dos van ser enverinats amb un agent nerviós de fabricació soviètica -Novichok- i Moscou és el responsable, directe o indirecte, d'aquest atac. «Estic convençuda que sou conscients que tot l'episodi és una mica confús i espero que respecteu la meva privacitat i la de la meva família durant el període de convalescència», va afegir la jove en la seva nota. En la conversa gravada, la filla de l'exespia assegura que «no tenim problemes de salut que no es puguin solucionar».