El grup insurgent sirià Yaish al Islam ha denunciat un bombardeig de les forces governamentals amb barrils explosius amb productes químics sobre la localitat de Duma que hauria ferit més de 500 civils, mentre que l'organització humanitària dels Cascos Blancs ha assegurat que almenys 70 persones haurien mort en l'atac. L'Observatori Sirià per als Drets Humans ha informat d'onze casos d'ofegament a la ciutat, cinc d'ells en menors d'edat, després d'atacs de l'aviació siriana, però no ha donat noves dades sobre l'element químic utilitzat.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha denunciat l'«insensat» atac químic a la localitat de Duma, ha acusat l'Exèrcit sirià d'impedir una verificació del succés, i ha acusat també el president de Rússia, Vladímir Putin, i l'Iran de «donar suport a l'animal de Bashar al-Assad», el seu homòleg sirià. «Molts morts, incloent dones i nens, en un insensat atac químic a Síria. L'àrea de l'atrocitat està tancada i envoltada per l'Exèrcit sirià, fent-la completament inaccessible per al món exterior», va denunciar Trump al seu compte de Twitter.

«El president Putin, Rússia i l'Iran són els responsables de donar suport a Al-Assad, l'Animal». Pagarà un alt preu. Cal obrir immediatament la zona per verificar i perquè entri l'ajuda mèdica. Això és un altre desastre humanitari sense cap raó. Malalt!», va afegir, també a la xarxa social.

Preocupació a França

El ministre d'Afers Exteriors francès, Jean-Yves Le Drian, ha qualificat d'«extremadament preocupants» les informacions sobre l'atac químic a Duma i ha defensat la convocatòria d'una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU. Le Drian ha expressat la «rotunda condemna» de França a aquests atacs i bombardejos i els ha qualificat de «flagrant violació del Dret Internacional Humanitari».