Salvador Perelló, el professor de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) que ha reconegut que va filtrar documents del màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a eldiario.es, assegura que va complir amb la seva obligació com a funcionari i rebutja que tingui a veure "amb una operació política".

Perelló ha explicat avui a la cadena SER que li va arribar al seu caseller de despatx "un sobre amb fotocòpies de diverses coses", entre les quals hi havia els documents filtrats i els pantallazos de la intranet de la universitat.

El professor de la URJC ha relatat que els va estudiar i analitzar amb calma per comprovar que eren certes i després se'ls va donar a la premsa.

Perelló, militant del PSOE, ha assegurat que "no coneix" ni al portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ni el secretari general socialista, Pedro Sánchez, amb els quals "mai" ha parlat "ni en persona ni per missatge ".

Insisteix que això no té "res a veure amb una operació política": "Sóc un funcionari que està complint amb la seva obligació".

El professor ha explicat que avui es veurà amb els seus advocats per decidir si emprèn accions judicials contra el diari El Mundo i el periodista que signa la informació publicada aquest diumenge, titulada "Un militant del PSOE ressentit amb el PP va destapar el 'cas Cifuentes'" .

Perelló diu que va accedir a parlar en conversa privada amb el periodista, però mai a una entrevista i que les seves declaracions s'han publicat sense la seva autorització.

També estudia Perelló emprendre accions contra aquells del PP que li estan difamant i no descarta, si el citen, acudir a la possible comissió d'investigació de l'Assemblea que Ciutadans vol posar en marxa.

Durant la convenció del PP a Sevilla, el portaveu del Govern de Madrid, Ángel Garrido, va anunciar ahir que demanaran explicacions al PSOE per la "trama delictiva" que ha "ordit" un militant socialista contra Cifuentes amb les informacions sobre la seva màster.