El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va comparèixer davant els mitjans de comunicació amb els seus treballs sobre el màster de 60 crèdits en Dret Autonòmic i Local a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) i els documents sobre les convalidacions que va sol·licitar -un total de 40 crèdits- per demostrar que va fer «el correcte» i no va rebre «cap tracte de favor». A preguntes de la premsa, va confirmar que no va assistir a classe i que no va realitzar exàmens, però que a canvi va realitzar aquests treballs.

Va confirmar que el seu director va ser també Enrique Álvarez Conde, el mateix catedràtic que amb Cristina Cifuentes, i va admetre que no va anar a classe ni es va examinar. «Vaig fer el que em van demanar», va destacar.

En una trobada informal amb els mitjans de comunicació a la seu del PP, Casado va explicar que després de matricular-se a l'octubre de 2008 en el màster va sol·licitar la convalidació de les assignatures (ja era llicenciat en Dret per la Universitat Complutense) i va reconèixer que no té certificat de notes oficial perquè «mai» no l'ha sol·licitat.

Quatre treballs

Després va mostrar quatre treballs, entre els quals va destacar el treball de final d'itinerari (12 crèdits) de 55 pàgines titulat «Las competencias de las comunidades autónomas en matèria de administración de justicia». A més, va realitzar altres tres treballs més breus que tenien dos o quatre crèdits en tres assignatures.

«Tinc la plena consciència que he fet el correcte», va manifestar Casado, que va defensar que arran de la polèmica pel cas de la presidenta de la Comunitat de Madrid la Universitat estigui investigant aquest assumpte.

En ser preguntat en quin lloc deixa això Cifuentes, després que ell hagi donat explicacions detallades amb diferents documents i la presidenta no ho hagi fet, va assenyalar que ell confia en les explicacions que ella ha donat. «Jo només puc parlar per mi», va afirmar per afegir després que ell no podia «jutjar» ningú que no hagi guardat els documents o treballs.