El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari d'Anàlisi Estratègica i Canvi Polític del partit, Íñigo Errejón, van tornar a mantenir ahir una agra polèmica sobre el funcionament de la formació. Així, Errejón va assegurar que només contempla seguir endavant amb la seva intenció de liderar la candidatura de Podem a les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid de 2019 si el model de primàries li permet presentar-se al costat de l'equip que està construint, és a dir, si la votació del cap de cartell i la resta de la llista es produeix en una sola vegada, i no en dos temps, com pretén el líder autonòmic del partit, Ramon Espinar.

Preguntat sobre la intenció de l'Executiva autonòmica de Podem de celebrar primàries en dos temps -per triar primer el candidat i ja més endavant la resta de la llista-, Errejón va assegurar que «no preveu» aquesta modalitat perquè «mai» s'ha fet així al seu partit. Així, va confiar a poder arribar a un acord per celebrar primàries en una sola votació.

Per part seva, Iglesias va avisar que els inscrits del seu partit «no permetran que ningú es dediqui a ximpleries». «Ni mitja ximpleria amb qüestions internes. Hi ha una urgència que és evident, i que és que tinguem un candidat. Jo he dit clarament qui em sembla que ha de ser el candidat, però això ho decidiran els inscrits i les inscrites», va advertir.

Paral·lelament, Espinar va titllar de «desconcertants» les declaracions del secretari d'Anàlisi Estratègica i Canvi Polític i va demanar que rectifiqui perquè «tothom pot tenir un mal dia». Va afegir que «toca parlar de Cristina Cifuentes» i no ficar-se «en cap disputa interna».