15 de abril de 2018
15.04.2018

El Consell de Seguretat de l'ONU rebutja la proposta de condemna de Rússia

?La petició russa contra els bombardejos d'Estats Units, França i el Regne Unit aconsegueix tres vots a favor, vuit en contra i quatre abstencions

15.04.2018 | 00:02

El Consell de Seguretat de l'ONU va rebutjar la proposta presentada per Rússia per condemnar els bombardejos d'Estats Units, França i Regne Unit contra Síria. Rússia havia presentat aquesta petició en considerar que els tres països (membres permanents del Consell amb dret a veto) havien violat la Carta de l'ONU en iniciar l'atac de manera unilateral i sense el recolzament d'una resolució del màxim òrgan executiu de les Nacions Unides.


L'OTAN recolza l'atac

Els països de l'OTAN van expressar el «ple suport» a l'operació militar conjunta contra les tres instal·lacions de Síria amb l'objectiu de «degradar» les capacitats del règim sirià. El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, va assegurar en una breu compareixença que «no tenim cap motiu per dubta de l'avaluació i les troballes dels nostres aliats» en ser preguntat per si els EUA, França i Regne Unit han compartit amb proves que el règim sirià estava darrere de l'atac a Duma.

Stoltenberg va assegurar que els atacs «no resolen tots els problemes, però en comparació amb l'alternativa de no fer res, fer això és correcte». El secretari general de l'OTAN, però, no va especificar fins a quin punt s'han eliminat les capacitats químiques del règim sirià i es va limitar a constatar que l'operació dels EUA, França i Regne Unit va ser «molt exitosa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook