Agents de la Brigada Provincial d'Informació de Madrid, en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Guadalajara, i coordinats per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, van detenir a Guadalajara un ciutadà de nacionalitat marroquina per la seva presumpta participació en diversos il·lícits penals relacionats amb l'enaltiment terrorista de naturalesa gihadista.

El detingut, fortament radicalitzat, utilitzava les xarxes socials per divulgar propaganda de l'organització terrorista Al-Qaeda. Se li han confiscat nombrosos mitjans electrònics, terminals telefònics i documentació de gran interès que estan sent analitzats pels investigadors.

Poques hores després que tinguessin lloc els atemptats terroristes perpetrats l'agost passat a Barcelona i Cambrils, i gràcies a la informació aportada per un ciutadà, es va començar la investigació, anomenada Niobe, que va culminar ahir amb la detenció del ciutadà d'origen marroquí, que duia a terme una incessant tasca d'enaltiment terrorista a les xarxes socials.