El Jutjat d'Instrucció número 43 de Madrid ha acordat investigar part del presumpte finançament del PSOE valencià (PSPV) -que es va iniciar en un jutjat de València-en relació a un concurs de publicitat concedit pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a l'empresa de comunicació Crespo Gomar el 2008, fet pel qual el jutge va citar a declarar dos exalts càrrecs d'aquest ministeri.

Es tracta de la que va ser directora general de Consum i candidata a l'Alcaldia d'Alacant, Etelvina Andreu, i la llavors subsecretària de Sanitat i Consum, Consuelo Sánchez Naranjo, que estan citades a declarar com a investigades el proper dia 21 de maig pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics. Per a aquell mateix dia també estan cridats a comparèixer dos components de la Mesa de Contractació, mentre que sis integrants del mateix òrgan ho faran el 24 i el 30.

Aquesta instrucció se suma a la també oberta al Jutjat d'Instrucció 24 de Madrid pels mateixos fets però relacionada directament amb l'adjudicació pública que va realitzar el Ministeri d'Habitatge a la mateixa societat en el marc del Pla d'Habitatge 2009-2010 per la quantitat de 126.000 euros.

Les dues investigacions es realitzen després que el jutge s'inhibís a favor dels jutjats madrilenys el passat mes de gener. En el cas del Ministeri de Sanitat, el jutge valencià explica en el seu acte que l'adjudicació pública per l'import de 184.138 euros a l'empresa Crespo Gomar es van fer a través de la candidata a l'alcaldia.