El Moviment 5 Estrelles (M5S) d'Itàlia va avançar que el primer ministre del govern de coalició que negocia amb La Lliga podria ser una figura independent, per equilibrar així la balança entre dos partits ideològicament oposats que només comparteixen el populisme i el seu euroescepticisme. «Una de les hipòtesis és escollir una tercera persona que tingui un perfil alt i compti amb la confiança dels ciutadans italians i dels socis internacionals d'Itàlia», va explicar Vincenzo Spadafora, un estret col·laborador del líder del M5S, Luigi di Maio, al Corriere della Sera.

Interrogat sobre el paper que jugaran Di Maio i el cap de la Lliga, Matteo Salvini, que inicialment es postulaven per al càrrec, va assegurar que tindran «un paper important» en el nou govern, però no va revelar quin. «Només hem parlat del programa», va assegurar.

I l Corriere della Sera va assenyalar com a favorit per al càrrec de primer ministre Giampiero Massolo, un diplomàtic que va ascendir a conseller polític durant el Govern de Silvio Berlusconi i que malgrat això comptaria amb el beneplàcit del M5S.

La coalició conservadora formada per la Lliga, Forza Italia i Germans d'Itàlia va guanyar les eleccions generals del 4 de març en suma de vots, però el Moviment 5 Estrelles va ser el partit més votat. Des de llavors, els de Salvini i Di Maio han estat explorant un pacte de govern que s'ha resistit pel veto del partit antisistema a Berlusconi.