Agents de la Policia Nacional van detenir quatre individus com a presumptes responsables dels disturbis que van tenir lloc durant els dies 15 i 16 de març al madrileny barri de Lavapiés, després de la defunció d'un manter senegalès, Mame Mbaye, que va patir una aturada cardiorrespiratòria al carrer. Alguns videos, filmats durant els incidents i penjats a diverses xarxes socials, han facilitat la investigació, que es va iniciar el passat 15 de març després dels greus incidents que van tenir lloc al barri de Lavapiés tant la nit del 15 d'abril com l'endemà.

Durant els disturbis es van produir destrosses al mobiliari urbà i a béns particulars de veïns del barri. Els dies següents als fets es van interposar més de 40 denúncies, gran part d'elles amb motiu dels danys patits a vehicles aparcats a la zona. La reparació va costar més de 30.000 euros.

Durant els aldarulls, en els quals van resultar ferits diversos policies, es van incendiar contenidors d'escombraries i papereres del mobiliari públic. Els incendis provocats van ser per formar barricades que impedissin als agents actuar.

Durant la tarda d'ahir es va establir un operatiu al districte Centre en el qual es van produir les quatre detencions. Als detinguts, que van quedar en llibertat al final del dia se'ls imputen delictes de desordres públics, danys i atemptat a agents de l'autoritat. El Jutjat d'Instrucció número 8 s'ha inhibit sobre el Jutjat d'Instrucció número 2, que va ser el que va obrir diligències prèvies el dia dels fets.