La Direcció General de la Policia ha arxivat l'expedient disciplinari que va obrir al novembre als tres agents que es van mofar de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras quan anava a sortir de l'Audiència Nacional per ser traslladat a la presó madrilenya d'Estremera.

Així consta en una resposta parlamentària del Govern al senador d'EH Bildu Jon Iñarritu que es va interessar per les mesures adoptades pel ministeri de l'Interior sobre aquests tres policies nacionals.

En un vídeo publicat per La Vanguardia amb imatges de l'agència Reuters, els agents es burlaven el dia 3 de novembre de Junqueras mentre esperaven la sortida dels furgons que van traslladar els exconsellers des de la seu judicial a diferents presons.

A les imatges s'escoltava els agents parlar sobre la sortida dels furgons i les seves rialles quan un d'ells fa una broma sobre la possibilitat que el furgó s'"encasti" contra un cotxe aparcat en sortir de l'Audiència.

Un altre dels agents deia en al·lusió a Junqueras: "A l'osset ja veuràs com el posaran". "Està arribant un osset a la presó", respon un altre.

També s'escolta als policies comentar entre rialles "fins que el posin a quatre potes" i "li arreglen l'ull, li arreglen l'ull".