El mateix president de la República francesa, Emmanuel Macron, ha rebut el jove que dissabte va salvar la vida d'un nen enfilant-se per un edifici de Paris jugant-se la vida escalant a mans nues fins que el va poder rescatar. El reconeixement de la màxima autoritat gal·la és el més important dels honors que Mamadou, un jove malià migrant en situació irregular, ha rebut arran de la seva heroica actuació. El president de la república ha anunciat que s'han començat els tràmits per legalitzar la seva situació al país i el cos de Bombers ja ha anunciat la seva voluntat d'acollir-lo després del seu salvament.

Diversos vídeos recopilats pels testimonis que es trobaven a la zona mostren com un jove de 22 anys puja per la façana de l'immoble fins al lloc en el qual es troba el menor, al qui agafa d'un braç per posar-lo fora de perill.

Gassama, per la seva banda, ha asseverat que ho va fer "perquè era un nen" i ha donat "gràcies a Déu per poder salvar-lo", segons ha recollit el diari local 'Le Parisien'.