La direcció de Podem considera que la polèmica per la compra d'un xalet de més de 600.000 euros per part dels seus dos principals dirigents, el secretari general, Pablo Iglesias, i la portaveu parlamentària, Irene Montero, ha quedat «tancada» després dels «contundents» resultats de la consulta celebrada a les bases sobre la seva continuïtat, en la qual el 68% dels participants ha donat suport el seu lideratge i el 31% ha demanat la seva dimissió.

«La participació ha estat històrica, i el suport és el més gran que hem obtingut», va assegurar la pròpia Montero, que va explicar que els suports que han rebut superen els que va recollir l'equip «Podem per a totes» amb què Iglesias i ella van competir a l'Assemblea de Vistalegre II de febrer de 2017 per renovar la direcció estatal, quan van rebre el 50,78% de dels vots. Quant als que va treure Iglesias per revalidar la Secretaria General, va assegurar que són «iguals».

No obstant això, en aquella votació Iglesias va obtenir el 89% dels suports, amb 128.700 vots, davant dels 128.300 registrats a la consulta de diumenge, un 68% dels inscrits que hi han participat. D'aquesta manera, la número dos de Podem no va tenir en compte aquestes xifres.

Així, tant Montero com Iglesias i la resta de principals dirigents del partit morat van evitar fer una lectura sobre a què creuen que respon que el 31% d'inscrits que han participat a la consulta hagin demanat la dimissió dels líders. En canvi, es van centrar a destacar que el suport a la seva continuïtat com a líders és majoritari i, a més, «contundent».

En tot cas, el portaveu del cor-rent anticapitalista de Podem i diputat a l'Assemblea de Madrid, Raúl Camargo, considera que els resultats de la consulta han de servir a la direcció «per reflexionar i no bunkeritzar-se, obrir-se i no tancar-se». «És obvi que, tot i que la direcció segueix comptant amb la majoria dels suports, també hi ha un descontentament d'una àmplia minoria amb la forma de governar Podem», va assegurar.