El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que finalment es reunirà amb el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, el 12 de juny a Singapur. El mandatari nord-americà va destacar que «les relacions estan sent construïdes» i va descriure aquests avenços com a «quelcom molt positiu». «Crec que probablement serà, en darrer terme, un procés amb molt èxit», va defensar.

L'anunci va arribar després de la reunió que va mantenir amb Kim Yong Chol, vicepresident del Partit dels Treballadors de Corea del Nord i enviat de Pyongyang, qui li va entregar una carta del líder del país asiàtic. Trump va manifestar que la missiva «és una carta molt amable», si bé després de ser preguntat pel seu contingut exacte va admetre que encara no l'havia obert, tot i que va avançar que podria entregar-la als mitjans de comunicació perquè vegin el seu contingut.

«No l'he obert amb tota la intenció. Li vaig preguntar si volia que l'obrís i em va dir: 'Pot llegir-la més tard'. Potser m'espera una gran sorpresa», va fer broma.