Agents de la Policia Nacional van detenir en una localitat de la demarcació de Lleida un jove de 30 anys com a presumpte autor de sis delictes d'abusos sexuals, en haver abusat suposadament de tres joves quan eren menors d'edat aprofitant que els feia classes de suport a diversos municipis valencians. Després de la seva detenció, els policies van detectar tres víctimes més. Les investigacions es van iniciar a l'agost, quan els agents d'una comissaria valenciana van tenir coneixement que tres anys abans, quan un jove tenia 14 anys, havia estat víctima d'abusos sexuals durant anys per part d'un home que l'ajudava amb els estudis.

Durant les investigacions, els policies van descobrir que la víctima havia conegut el sospitós en una congregació d'una localitat de Castelló a la qual havien acudit tots dos, i en un moment determinat l'havia començat a ajudar amb els estudis. D'aquesta manera, a poc a poc s'havia anat guanyant la confiança de tot el seu entorn familiar.

Els agents van descobrir que al principi els abusos pel que sembla consistien en tocaments, fins que en un viatge que van realitzar va arribar a tenir accés carnal amb el menor. Si s'hi negava, el sospitós es posava violent. El febrer, els policies van conèixer que dos joves havien estat víctimes d'abusos sexuals quan eren menors per part del sospitós utilitzant el mateix modus operandi.