El jutge Grande-Marlaska serà el nou ministre de l'Interior del Govern de Pedro Sánchez i Margarita Robles ocuparà el Ministeri de Defensa, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'entorn de Pedro Sánchez.

Per la seva banda, la diputada socialista a l'Assemblea de Madrid Reyes Maroto serà la nova ministra d'Indústria al Govern de Pedro Sánchez, segons ha confirmat a Efe fonts pròximes al president de l'Executiu, que compleix així la seva promesa de crear un Ministeri d'Indústria .

Llicenciada en Ciències Econòmiques, Maroto va néixer el 1973 i actualment era portaveu d'Economia, Pressupostos, Ocupació i Hisenda del PSOE a l'Assemblea de Madrid.

L'exministra Margarita Robles serà ministra de Defensa.

Aquest dimecres s'ha sabut que l'astronauta Pedro Duque serà el nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats en el Govern de Pedro Sánchez, mentre que l'exconsellera basca Isabel Celaá serà la d'Educació; la fiscal Dolors Delgado, la de Justícia, i la secretària de Seguretat Social i Pacte de Toledo del PSOE, Magdalena Valerio, la de Treball.

A aquests se li sumen els noms coneguts ahir de Carmen Calvo, Josep Borrell, José Luis Ábalos, Nadia Calviño, María Jesús Montero, Meritxell Batet, Carmen Montón i Teresa Ribera, a falta que el president doni a conèixer oficialment el seu organigrama i composició íntegra.

Abans de desvetllar la llista definitiva, el president haurà de traslladar-se al Palau de la Zarzuela per informar al Rei de la composició del seu Govern, el que farà aquesta tarda a les 17: 00h (horari peninsular).

Luis Planas, a Agricultura

Aquest dimecres també s'ha conegut que Luis Planas, exconseller andalús d'Agricultura, ex representant permanent d'Espanya a la UE i exambaixador al Marroc, ocuparà la cartera d'Agricultura i Pesca.

Planas, nascut a València el 1952, és secretari general del Comitè Econòmic i Social Europeu i, entre altres càrrecs, va ser ambaixador d'Espanya al Marroc ia la UE, així com a conseller d'Agricultura a la Junta d'Andalusia en dues ocasions.

L'any 2013, Planas, que era conseller d'Agricultura al Govern de José Antonio Griñán, va intentar competir amb la seva llavors companya de gabinet Susana Díaz, consellera de Presidència, per la candidatura socialista a la Presidència de la Junta andalusa.

Díaz va obtenir més de 22.000 avals i es va convertir en l'única candidata, mentre que Planas no va arribar a reunir els 6.860 suports de militants necessaris.

Va ser eurodiputat durant diversos anys i fins i tot va arribar a ser vicepresident del grup socialista del Parlament Europeu, fins que l'any 1993 el llavors president andalús, Manuel Chaves, el va designar conseller d'Agricultura i, més tard, conseller de Presidència.

Dos anys després, va ser nomenat director del gabinet del vicepresident de la Comissió Europea; entre 2004 i 2010 va exercir d'ambaixador d'Espanya al Marroc i de 2010 a 2011, d'ambaixador d'Espanya davant la Unió Europea.

El 2012, Griñán el va reclamar de nou per la Junta d'Andalusia, novament a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient.

Llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, és militant del PSOE des de 1982. Va ser diputat per Còrdova al Congrés entre 1982 i 1987.

És membre fundador del Transatlantic Policy Network, una entitat dedicada a impulsar la cooperació entre la Unió Europea i els Estats Units.