Els reis Felip i Letizia viatjaran la setmana que ve als Estats Units i el dia 19 seran rebuts a la Casa Blanca pel president Donald Trump i la primera dama, Melania, va anunciar el Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. El cap d'Estat i la seva dona faran aquesta visita oficial a Washington durant un viatge que començarà el dia 14 a Nova Orleans (Louisiana) i continuarà a San Antonio (Texas), dues ciutats que celebren aquest any els tres-cents anys de les seves respectives fundacions. Totes dues, va explicar Exteriors, «guarden importants testimonis històrics dels profunds i estrets llaços que uneixen Espanya i els Estats Units».

Aquest viatge dels Reis fa temps que es prepara i també la possibilitat d'una reunió amb Donald Trump, que finalment s'ha confirmat. Els monarques viatjaran acompanyats pel nou ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell. La visita es produeix quan encara no ha passat un any des que el llavors president del Govern, Mariano Rajoy, va ser rebut a la Casa Blanca.

En la seva última recepció al cos diplomàtic, el gener passat, el Rei es va referir als aniversaris de Nova Orleans i San Antonio com una ocasió «per destacar i valorar» els «vincles històrics» entre els dos països i les «enormes oportunitats de cooperació en tants àmbits de cara al futur». En aquella ocasió, Felip VI va insistir que «els Estats Units són un aliat essencial d'Espanya», a més d'un dels principals socis econòmics.