La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que es processi l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per prevaricació i malversació de cabals públics en la peça 1 de l'anomenat cas Valmor, que investiga les presumptes irregularitats comeses en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València. El ministeri públic demana el sobreseïment, en no quedar acreditada la seva participació en els presumptes fets delictius, pel que fa als altres investigats com l'exconsellera de Turisme i Esport Lola Johnson; l'expilot de motos Jorge Martínez Aspar; l'assessora Belén Reyero, així com de l'exresponsable de la Sociedad Proyectos Temáticos de la Comunidad Valenciana, Nicolau Figueres.

La causa Valmor està dividida en diverses peces: aquesta primera, centrada en la negociació prèvia duta a terme per Camps a favor de Valmor, l'empresa de Jorge Martínez Aspar, i en benefici de l'expilot; una segona amb els contractes celebrats per Circuit del Motor, empresa pública encarregada de l'organització del Gran Premi, i determinats proveïdors que resultaven adjudicataris per ordre de Valmor, i la tercera relacionada amb l'absorció de Valmor per part de l'empresa pública Circuit del Motor.

Ara, a l'escrit d'Anticorrupció s'assevera que Francisco Camps va arribar a un acord verbal amb el magnat de l'F1 Bernie Ecclestone, «al marge de qualsevol procediment administratiu», per celebrar a València un Gran Premi d'F1. Després de diverses reunions entre l'excap del Consell i Ecclestone, el primer hauria decidit «de manera personal» que se celebrés a la capital valenciana l'esdeveniment «pensant en el benefici electoral que li generaria a les eleccions autonòmiques de maig de 2007». De fet, recorda que la iniciativa es va presentar pel mateix Camps i el magnat el 10 de maig d'aquell any, la qual cosa va suposar una denúncia davant la Junta Electoral.