La Policia Nacional ha detingut 24 persones, dues d'elles a Barcelona, i n'ha imputat vuit més -entre les quals hi ha un pastor evangelista d'Alacant i un ex-Latin King-, en una gran operació a deu autonomies contra la pornografia infantil a través de la xarxa social Facebook i el portal Skype.

Els 24 arrestos van ser portats a terme a Guipúscoa (4), Madrid (4), Alacant (3), Barcelona (2), Granada (2) i un a les localitats de la Corunya, Oviedo, Palma, Sevilla, Cadis, Pamplona, Pontevedra, València i Las Palmas. A més, durant l'operació s'han tramitat diligències per investigats no detinguts a Guipúscoa, Saragossa, Huelva, Terol, Navarra, Las Palmas, València i Ourense.

Les investigacions es van iniciar després que la policia rebés, gràcies a la col·laboració amb la xarxa social, informació sobre diverses persones que intercanviaven aquest tipus d'arxius. Una vegada van ser identificades les persones que havien creat aquests perfils, van ser sotmeses a vigilància i es van realitzar els corresponents escorcolls.