El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, i el primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, es van reunir amb la vista posada en la cimera prevista per a demà a la ciutat-estat entre Kim i el president nord-americà, Donald Trump, com a primer pas cap a la desnuclearització de la península coreana. «El món sencer està centrat en la històrica cimera entre Corea del Nord i els EUA. Gràcies als teus sincers esforços hem estat capaços de completar els preparatius. Vull donar-te les gràcies», va dir Kim a Lee, tot afegint que «si la trobada conclou amb èxit, Singapur passarà a la Història».

El líder nord-coreà, acompanyat d'una extensa delegació, es va traslladar a la residencia oficial del primer ministre de Sigapur poc després d'aterrar a l'aeroport de Txangi en un vol d'Air Xina procedent de Pyongyang, inaugurant així la seva agenda oficial.

Lee, per la seva banda, va agraïir a Kim l'elecció de Singapur com a escenari del seu cara a cara amb Trump i va lloar l'«admirable decisió» de tots dos de seguir endavant amb la cimera, confiant que es tradueixi en major estabilitat per a la península coreana i per a tota la regió.

Segons un comunicat difós pel Ministeri d'Exteriors de Singapur, els dos líders van parlar de les relacions bilaterals i dels «recents esdeveniments» a la península coreana, que van qualificar de «positius». «Hem seguit les lluites, els sacrificis i els progressos del poble coreà», va emfatitzar Lee.

Trump també va arribar a Singapur procedent de Canadà. El president dels EUA, que va arribar acompanyat del secretari d'Estat, Mike Pompeo, no inaugurarà fins a avui la seva agenda oficial reunint-se amb Lee.

La prioritat del diàleg entre Trump i Kim és aconseguir una entesa suficient per reprendre les converses sobre la desnuclearització de la península coreana, suspeses fa una dècada per les proves atòmiques del règim comunista. Trump ha suggerit en els darrers dies que també podrien arribar a un acord per avançar cap a la pacificació de Corea. Seül i Pyongyang segueixen tècnicament en guerra perquè el 1953 només van signar un armistici.