13 de juny de 2018
13.06.2018

Els immigrants de l'«Aquarius» arribaran a València dissabte

Els refugiats seran traslladats en tres vaixells ?Colau ofereix que Barcelona aculli un centenar dels immigrants . Salvini adverteix que Itàlia seguirà dificultant la tasca dels vaixells de rescat

13.06.2018 | 06:57
Immigrants al vaixell

Els més de 600 immigrants del vaixell Aquarius desembarcaran dissabte al port de València a bord de tres embarcacions i, a partir d'aquell moment, el Ministeri d'Interior començarà el procediment per identificar-los. Els refugiats arribaran en tres embarcacions: l' Aquarius amb 129 persones a bord i dos vaixells italians de rescat en què hi aniran 500 més.

Abans de l'arribada, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, es desplaçarà a València per reunir-se amb el líder de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i coordinar el treball per a la recepció dels migrants. Dels 629 refugiats a bord, 123 són menors i, segons fonts del Govern, «segurament hauran de quedar-se a València».

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va oferir al seu homòleg de València, Joan Ribó, acollir un centenar de persones del vaixell Aquarius temporalment o de forma més estable.«El primer és atendre les persones, que estan directament en un cas de vida o mort», va assegurar.

Per part seva, el viceprimer ministre i ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, va destacar que Itàlia no permetrà atracar als seus ports els vaixells de les ONG que operin a aigües del Mediterrani.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook