El director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia durant els anys 1994 i 2001, José Guirao, és el nou ministre de Cultura i Esport, segons han confirmat a Europa Press fonts oficials.

Guirao, llicenciat en filologia hispànica, va ser responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria des de 1983 fins a 1987. Més tard va ser director general de Béns Culturals de la Junta d'Andalusia de 1988 a 1993.

Després es traslladaria a Madrid, on desenvolupa la funció del director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre 1993 i 1994. En 1994 va ser nomenat director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, posició que va ocupar durant sis anys dins dels quals va realitzar la remodelació de la Col·lecció Permanent i va projectar l'ampliació del Museu.

A partir de 2001 assumeix la direcció de La Casa Encendida i al gener de 2013 és nomenat director general de la Fundació Montemadrid, dedicada a l'Acció Social, Medi Ambient, Cultura i Educació.

José Guirao és patró de la Fundació Federico García Lorca, de la Fundació Antonio Gala, de la Fundació José María Sicilia i Patró de la Fundació Museu del Gravat Espanyol Contemporani de Marbella. També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.