La fiscal en cap de Sevilla, María José Segarra, es perfila a falta de confirmació oficial com a nova fiscal general de l'Estat en substitució de Julián Sánchez Melgar. Segarra, de 54 anys i que va exercir a Barcelona, és membre destacada de la Unió Progressista de Fiscals (UPF) i amiga personal de l'actual ministra de Justícia i també fiscal Dolores Delgado. El passat mes d'abril va ser designada de la mateixa manera que Delgado membre del Consell Fiscal, que és l'òrgan consultiu que assessora el fiscal general de l'Estat.

Segarra s'hauria així imposat a altres candidats que apareixien a les travesses, com el fiscal de Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem Pedro Crespo i altres fiscals també de la UPF, entre ells Sofia Puente i Álvaro García. També s'havia parlat a diferents cercles de l'exmagistrat del Tribunal Suprem Joaquín Giménez i l'actual membre de la Sala Penal d'aquest òrgan Ana Ferrer.

Segarra, que la tardor passada va celebrar 30 anys com a membre del Ministeri Públic, va començar exercint a Barcelona de la mà de Carlos Jiménez Villarejo i després va ser destinada a Sevilla, on des de fa dotze anys exerceix de fiscal en cap.

En un altre ordre de coses, el portaveu parlamentari del PP al Congrés, Rafael Hernando, va acusar el president del Govern central, Pedro Sánchez, de fer «saltar pels aires» el consens constitucional sobre Catalunya i va anunciar la intenció del seu grup parlamentari de fer votar en el proper ple una iniciativa per reafirmar-ho.

Hernando va assenyalar que l'Executiu del PSOE ha d'oferir explicacions davant el Ple de la Cambra Baixa després de declaracions d'«enorme gravetat». Entre elles va fer referència a les de la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, apostant per una reforma «urgent, viable i desitjable» de la Carta Magna i obrint la porta a modificar lleis orgàniques de l'Estat.