17 de juny de 2018
17.06.2018

Margarita Robles: "Els presos han d'estar el més a prop possible de la seva família"

La ministra de Defensa demana superar la "pàgina negra que va suposar Puigdemont i el 6 i 7 d'octubre"

17.06.2018 | 12:03
Margarita Robles: "Els presos han d'estar el més a prop possible de la seva família"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, és partidària d'acostar els presos al seu entorn més proper, en referència als polítics catalans que estan en centres penitenciaris. En una entrevista a El Mundo, Robles manté que si el jutge no ha de prendre decisions sobre diligències procedimentals "les persones privades de llibertat han d'estar el més a prop possible del seu entorn i de la seva família".

I afegeix: "Si el govern ha de prendre decisions, valorarà les circumstàncies". La ministra es refereix a la pròxima reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra i recalca que "fora del marc de la Constitució no hi ha cap possibilitat de diàleg". Creu que la situació a Catalunya és "molt complicada" i demana als dirigents catalans que superin "aquesta pàgina negra que va suposar Puigdemont i el que va passar el 6 i el 7 de setembre".

Robles remarca que el diàleg entre els dos presidents s'ha de cenyir a la Constitució: Dins, tot es pot parlar i el diàleg és un valor en ell mateix". Defensa que la Constitució "ha funcionat molt bé" però l'Espanya del 78 no té res a veure amb la d'ara. En aquesta línia, manté que amb Catalunya "es pot parlar i s'ha de fer, però amb respecte a les normes de joc: Constitució i Estatut". No descarta abordar una reforma de la Constitució "per fer-la més moderna. Una reforma legal des de la mateixa legalitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit