Salvament Marítim va rescatar 141 immigrants de 13 pasteres a aigües de l'estret de Gibraltar durant tot el dia i els va traslladar al port de Tarifa (Cadis). Les embarcacions Salvamar Atria i Salvamar Arcturus van portar a terme els rescats, mentre que la Salvamar Denébola va romandre activada a la zona davant de possibles nous avisos.

Cap a les tres de la matinada va començar l'operatiu de recerca davant els primers avisos de presència de pasteres. Finalment, la Salvamar Atria va localitzar vuit embarcacions de les quals va rescatar un total de 85 persones. Per la seva banda, la Salvamar Arcturus va localitzat quatre pasteres i va rescatar els seus 45 tripulants. La Salvamar Denébola va rescatar ja entrat el matí 11 migrants més d'una única embarcació.

Tots els rescatats van ser traslladats al port de Tarifa, on esperava un dispositiu sociosanitari de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i la Creu Roja. Dissabte, 769 migrants van ser rescatats quan intentaven arribar a les costes espanyoles en una vintena de pasteres, tant a l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán com a Canàries.

Paral·lelament, l'ONG Proactiva Open Arms va denunciar que els guardacostes italians van rebutjar la seva ajuda per rescatar un miler de persones «a la deriva i sense armilles» d'aigües del Mediterrani, segons va fer saber el seu fundador, Óscar Camps.

«El Centre de Coordinació de Rescat Marítim de Roma passa tots els casos a aigües internacionals als guardacostes libis», va afegir Camps, que també va denunciar que les autoritats italianes i malteses estan dificultant la tasca de diverses ONG, com la seva pròpia o Pilots Voluntaris, l'avioneta privada de la qual que sobrevolava el mar està «bloquejada» al port de Lampedusa perquè «es neguen a subministrar-li combustible».