El «número dos» del gabinet del Govern britànic, David Lidington, va presidir dijous passat una reunió amb diversos membres de l'Executiu en la qual es va tractar el pla a seguir en cas de mort de la reina Isabel II, va revelar el diari The Sunday Times. El rotatiu va destacar que la trobada no va estar motivada per «preocupacions específiques» sobre la salut de la monarca, de 92 anys, tot i que es va produir la mateixa setmana en què la reina va cancel·lar la seva assistència a un servei religiós a la catedral de Sant Pau de Londres per trobar-se malament.

A l'«extensa» reunió van assistir, entre altres, el ministre d'Interior, Sajid Javid, la líder del Partit Conservador a la Cambra dels Comuns, Andrea Leadsom, i el ministre per a Escòcia, David Mundell. Segons The Sunday Times, es va parlar sobre el moment en què la primera ministra, Theresa May, es dirigiria als britànics en cas de morir la sobirana i es va establir que després de la mort es declararien deu dies de dol nacional.

Fonts de l'Executiu van assenyalar al diari que l'operació coneguda com a London Bridge, el pla d'actuació en cas de mort de la reina que les autoritats britàniques tenen preparat des de fa anys, està en «permanent» actualització. Amb tot, van destacar que l'alt nivell de la reunió de la setmana passada «no té precedents», en ser la primera vegada que diversos alts càrrecs del Govern es reuniten per parlar dels plans. Quan la reina mori, està previst que el seu cos romangui durant quatre dies al palau de Westminster.