L'Institut Nacional Electoral (INE) de Mèxic ha confirmat aquest diumenge a última hora la victòria del candidat esquerrà a la Presidència del país, Andrés Manuel López Obrador, que s'ha fet amb almenys el 53 per cent dels vots, segons les dades del recompte ràpid dut a terme després de les presidencials celebrades aquest diumenge.

El president conseller de l'INE, Lorenzo Córdova Vianello, ha indicat que els resultats mostren que el líder de l'aliança Juntos Haremos Historia, encapçalada pel partit Morena, ha obtingut entre el 53 i el 53,8 per cent de les paperetes, fet que ho convertiria en el president electe del país.

Segons ha informat el diari local 'El Universal', el candidat, també conegut com AMLO, ha obtingut una clara victòria davant del conservador Ricardo Anaya de la coalició Por México al Frente, que compta amb un 22 per cent dels suports.

José Antonio Meade, candidat del governamental Partido Revolucionario Institucional (PRI), ha quedat en tercer lloc amb quasi 16 punts percentuals, un resultat que ja havia estat previst per les enquestes a peu d'urna, que situaven López Obrador amb un ampli avantatge sobre els seus rivals polítics.

Les dades de l'INE assenyalen que el candidat independent Jaime Rodríguez Calderón, conegut com 'El Bronco', hauria obtingut un 5,5 per cent de les paperetes.

El sondeig a peu d'urna dut a terme pel diari 'El Financiero' ja assenyalava poc després del tancament dels col·legis electorals que el candidat de Morena havia obtingut almenys un 49 per cent dels vots. La consultora Mitofsky i la cadena de televisió estimaven una xifra semblant, entre el 43 i el 49 per cent de les paperetes.

Córdova, per la seva banda, ha recordat que el Programa de Resultats Electorals Preliminars (PREP) de l'INE seguirà "rebent informació dels vots computats fins a les 20.00 hores del dia de matí".

En aquest sentit, ha destacat que el recompte ràpid dut a terme és un mecanisme d'estimació estadística que dona a conèixer la tendència de la votació i ha explicat que aquests no constitueixen els resultats definitius de la contesa electoral, els quals no es donaran a conèixer oficialment fins el dimecres, 4 de juliol.