La Guàrdia Civil va detenir ahir 21 persones, deu d'elles treballadors del port d'Algesires, com suposats integrats d'una xarxa que introduïa grans quantitats de cocaïna i altres drogues mitjançant contenidors per entregar-les «a narcotraficants de tota Europa»

Els agents van decomisar 480 quilos de cocaïna que una «colla d'estibadors corruptes», així és com els hi deien els investigadors, havia tret en motxilles del port.

Un dels investigats en aquesta operació, segons El País, ha sigut el delinqüent conegut com «el Maradona de la cocaïna», assassinat el 12 de maig quan celebrava la comunió del seu fill a Màlaga.

Els membres de la xarxa cobraven un 30% per cada operació introduïda amb èxit, ja que la seva feina era esquivar els controls de seguretat. Tot i això, en els últims mesos havien començat a demanar un augment fins al 50% perquè havia incrementat la perillositat després de la confiscació de nou tones de cocaïna en una operació policial realitzada en el mateix port d'Algesires.

La investigació sobre la xarxa corrupta del port, un dels de majors de tràfic de contenidors d'Espanya i una de les grans portes de la cocaïna per Europa, es va iniciar l'octubre del 2017 després que la Guàrdia Civil rebés una confidència de les policies de Brasil sobre un suposat grup de narcotràfic que volia entrar al mercat d'Espanya introduint motxilles plenes de droga als contenidors amb mercaderies legals.