Una jove de 24 anys i veïna de Lepe va morir ahir al matí apunyalada a casa seva a mans suposadament de la seva parella, que s'ha donat a la fuga i l'estan buscant les forces de seguretat. El telèfon d'emergències va rebre una trucada a dos quarts de nou del matí que informava d'una dona que havia estat «agredida per la seva parella» en un carrer de Lepe. L'home, que ja tenia una ordre d'allunyament de la dona, va fugir després d'apunyalar-la a la localitat de Huelva. La víctima, de 24 anys i de nacionalitat romanesa, era usuària de serveis socials com a víctima de violència de gènere.

El cas registrat a Lepe va ser ahir mateix condemnat pel Ministeri de l'Interior, en un missatge a Twitter en el qual destacaven la successió de 3 casos en 48 hores. També les autoritats andaluses van condemnar l'agressió.

L'Ajuntament de Lepe va convocar per avui una concentració i un minut de silenci en rebuig contra el crim masclista.

La mort de la jove a Lepe fa augmentar fins a 20 el balanç mortal de la violència de gènere d'enguany a Espanya, on almenys 944 dones han sigut assessinades des del 2003. L'any passat es va tancar amb un balanç de 51 dones assessinades, de les quals 12 havien denunciat prèviament.