Els dotze nens d'un equip de futbol i el seu entrenador que van romandre durant dies atrapats en una cova del nord de Tailàndia van sobreviure bevent aigua de les parets de la gruta fins que els van trobar els rescatadors i abans van intentar escapar del lloc excavant, segons va relatar el seu preparador, Ekapol Chantawong, també conegut pel sobrenom d'Ake. En la seva primera compareixença pública després d'haver estat rescatats i després d'haver-se recuperat en un hospital, els dotze nens i el seu entrenador van participar en una conferència davant els mitjans per respondre a una sèrie de preguntes seleccionades sobre l'experiència que van viure a la gruta i el seu complex rescat.

L'entrenador de l'equip Els Senglars Salvatges va explicar que la lliçó que han après després dels dies atrapats a la cova, on van entrar el 23 de juny i es van veure sorpresos per les intenses pluges, és que han de ser «més curosos» i «revisar les activitats».

«La meva lliçó és que agraïm de veritat tota la vostra amabilitat. Hem de ser més curosos i revisar les activitats», va afirmar. Preguntat sobre si es planteja tornar a la cova en què van quedar atrapats, Ake va dir que podria fer-ho acompanyat d'«un guia» i un dels nens va destacar que ell no tornarà.

Sobre l'experiència viscuda a l'interior, un dels nens va afirmar que estava «preocupat» pels deures del col·legi que no podia fer durant el captiveri i un altre va explicar que el que ha après és que no es pot viure sense parar atenció a les coses. «A partir d'ara, viuré la meva vida atentament», va afegir.

Per la seva banda, Chanin Wiboonrungrueng, també conegut com a Titan i el més petit dels jugadors, va destacar que l'experiència a la gruta li ha ensenyat a «valorar la vida». «Em sento més fort i ara tinc més paciència i resistència», va indicar. Sobre el seu futur, diversos nens van assenyalar que volen ser futbolistes professionals.