Prop d'un centenar d'agents de la Guàrdia Civil i altres cossos i forces de seguretat de l'Estat busquen per la comarca càntabra de Liébana un home fugit a primera hora del matí, després de romandre des de la nit de dimarts i durant tota la matinada atrinxerat a la seva casa a la localitat de Turieno, a Camaleño, disparant contra els agents. El sospitós, J.S.G, de 58 anys d'edat, va fugir de l'habitatge després que un agent resultés ferit lleu per un tret al peu. L'ampli dispositiu desplegat, amb patrulles i unitats especialitzades de la Guàrdia Civil desplaçades des de l'autonomia i la resta del país, es podria veure ampliat amb més dotacions i va continuar durant la nit, segons l'alcalde del municipi, Óscar Casares.

Així, als prop de cent agents que busquen sobre el terreny, a les muntanyes i boscos propers al lloc dels fets, se sumarien nous efectius de cossos especialitzats procedents de Logronyo, així com helicòpters o gossos ensinistrats.

El primer edil va admetre que es tracta d'un dispositiu «molt important», davant d'un succés «inèdit», tant a la localitat com a la resta de la vall de Liébana, ja que segons els seus càlculs caldria remuntar-se prop de mig segle per trobar un cas similar.

Així, els habitants de Camaleño -on viuen unes cent persones, el mateix nombre pràcticament que efectius desplaçats a la zona- van passar tota la nit a casa seva, escoltant trets i amb molta por. I «segueixen amb por i preocupació», va assegurar l'alcalde, ja que l'home, veí del poble, va aconseguir fugir. Se suposa també que està armat amb l'escopeta amb la qual va efectuar els trets, ja que no s'ha trobat a l'interior de l'habitatge.

Es tracta d'un home que «ha estat tota la vida ficat en temes de drogues», va explicar Casares, que va indicar, però, que malgrat que tenia «antecedents», no havia passat «res que indiqués que es podia arribar a això».

Quant als residents, l'alcalde va assenyalar que ja tenen llibertat per entrar i sortir de casa seva, i l'única recomanació que s'ha donat als habitants de la localitat i la comarca és que evitin les muntanyes de Camaleño i Potes mentre no es trobi l'home fugat.