El president de l'Iran, Hassan Rohani, ha llançat una seriosa advertència al mandatari dels Estats Units, Donald Trump, a qui ha recomanat que «no jugui amb la cua del lleó» perquè acabarà per «lamentar-ho». «Amèrica hauria de saber que la guerra amb l'Iran és la mare de totes les guerres», va afirmar el mandatari iranià en un discurs durant una reunió amb alts càrrecs diplomàtics de la República Islàmica. «No està vostè en posició d'incitar la nació iraniana contra els interessos i la seguretat de l'Iran», va reblar.

A Washington, alts càrrecs nord-americans familiaritzats amb el tema van explicar que el govern de Trump ha llançat una ofensiva de declaracions i missatges a Internet per intentar fomentar malestar i augmentar la pressió perquè l'Iran posi fi al seu programa nuclear i deixi de donar suport a grups de milicians.

Antics alts càrrecs i responsables governamentals assenyalen que aquesta campanya intenta posar en dubte els líders iranians difonent missatges exagerats o contradictoris en declaracions públiques i també missatges de governs anteriors.

Rohani es va burlar de l'amenaça de Trump d'aturar les exportacions de petroli iranianes i va destacar que la República Islàmica té una posició dominant al Golf Pèrsic i a l'Estret d'Ormuz, principal punt de pas del transport naval de cru. «Qualsevol que entengui les bases de la política no diu 'nosaltres aturarem les exportacions de petroli de l'Iran'», va assenyalar el mandatari iranià.