Almenys 50 persones han mort i més d'un centenar han resultat ferides a causa dels incendis registrats en els voltants de la capital de Grècia, Atenes, que han forçat a les autoritats a ordenar l'evacuació de tres comunitats de la zona.

"Més de vint persones han mort a causa del foc a Attica", ha informat el portaveu del Govern grec D. Tzanakopoulos. Segons les informacions recollides pel diari local 'Ta Nea', onze dels ferits es troben en estat crític. Entre ells hi ha almenys 16 menors.

A això cal sumar que prop de 25 persones han estat ateses després de patir cremades per les flames, mentre que altres 25 han patit problemes respiratoris.

Tzanakopoulos ha indicat que des del primer moment les autoritats han desplegat desenes d'helicòpters i més de 300 camions de bombers.

El primer incendi s'ha registrat en un bosc de pins prop de Kineta, situat 50 quilòmetres a l'oest d'Atenes, mentre que el segon ha tingut lloc a Penteli, al nord de la capital. Les flames s'han estès també cap a l'est de la ciutat.

Almenys 150 bombers treballen a Kineta, si bé no han aconseguit controlar les flames a causa dels forts vents a la zona, el que ha portat a les autoritats a demanar als residents de la regió a abandonar les seves vivendes davant el risc de propagació .

De moment es desconeixen les causes dels incendis, freqüents al país durant l'estiu. De fet, s'ha registrat un tercer incendi a l'illa de Creta, on treballen desenes de bombers.

Les autoritats gregues, que estimen que la xifra de víctimes mortals augmenti, han assenyalat que almenys quatre turistes de Dinamarca es troben en parador desconegut.