Almenys cinc persones van morir i 17 es troben desaparegudes al nord de Califòrnia com a conseqüència de l'incendi declarat a principis de setmana al comtat de Shasta, que es troba gairebé completament fora de control després de multiplicar la seva extensió en les darreres hores. Els morts són el conductor d'una excavadora, dos bombers, una dona de 70 anys i els seus dos besnets, de 4 i 5 anys.

«No volem estendre la impressió que totes aquestes persones desaparegudes han patit algun tipus de desenllaç tràgic», va asseverar l'agent de la Policia de Redding Todd Cogle. «Hem enviat oficials als llocs on vivien i les cases estaven intactes, així que és probable que només fossin evacuades», va afegir.

Més de 3.400 bombers, 17 helicòpters i diversos hidroavions van lluitar contra l'anomenat incendi de Carr, que s'estén ja a gairebé 33.000 hectàrees de terreny i que amenaça d'arrasar la localitat de Redding, de 90.000 habitants, més d'un terç dels quals han hagut de ser desallotjats.

L'incendi, que va començar dilluns passat, ha crescut alimentat per les altes temperatures -que han arribat als 43 graus- i els forts vents. Units a la seca vegetació pròpia de la regió, aquests factors han provocat que fins ara només estigui controlat un cinc per cent del foc.

Estat d'emergència

Mentrestant, el governador de l'Estat, Jerry Brown, ha declarat l'estat d'emergència davant d'una «catàstrofe imminent» que afecta vides humanes, propietats i bestiar. Més de 500 habitatges han estat arrasats i gairebé 5.000 estan en perill. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha autoritzat la intervenció del Departament de Seguretat Nacional i de l'Agència Federal per a la Gestió d'Emergències (Fema), en el que suposa la ratificació presidencial de la declaració del governador.