Un avió de l'aerolínia Aeroméxico es va estavellar ahir poc després de desenganxar des de l'aeroport de Durango (nord), segons va confirmar la pròpia companyia, un succés quees va saldar sense víctima mortals, segons les autoritats. «El que més ens encoratja i ens compromet és que cap persona hagi perdut la vida. Volem atendre i orientar les famílies que així ho requereixin i estarem donant seguiment en cadascun dels hospitals per garantir que les 103 persones que anaven a bord de l'avió puguin tenir l'atenció necessària», va explicar el governador de Durango, José Roses Aispuro Torres, durant una roda de premsa. «Només 101 passatgers han pogut ser identificats perquè dos se n'han anat amb els seus familiars a casa. Totes han rebut l'atenció oportuna i el compromís ara és donar-los seguiment i el reconeixement de totes les institucions», va afirmar. «En aquests moments es troba part del Gabinet, encapçalat per la coordinadora Rosario Castro Lozano, per atendre els lesionats i cooperar amb les autoritats de l'aeroport en l'atenció d'aquest succés», va afegir. «Als hospitals s'ha atès a la majoria dels passatgers, ara pràcticament tots han rebut l'alta i molts no necessiten ser hospitalitzats», va explicar el governador, que va assenyalar que almenys 49 continuen en observació i que dos nens han estat atesos després de patir cremades. El pilot, per la seva banda, va haver de ser sotmès a una cirurgia d'emergència per una lesió cervical i es troba estable. «L'autoritat responsable serà la que determini al seu moment quines van ser les causes d'aquest accident. Els aeroports estan oberts i els vols s'han reprès de forma normal», va insistir.

Poc després del sinistre Aeroméxico va confirmar l'incident i va detallar que l'avió sinistrat és un avió Embraer 190 amb capacitat per a cent passatgers. Mitjans locals havien dit prèviament que en aquest anaven més d'un centenar de passatgers. «El director d'Aeroméxico es va comunicar de manera immediata després de l'accident i va oferir tota la col·laboració de l'empresa per a la recerca i per donar suport tant als passatgers i als seus familiars com als membres de la tripulació», va afirmar Aispuro. El vol 2431 cobria la ruta entre Durango i Ciutat de Mèxic. L'avió va enlairar-se de l'Aeroport Internacional Guadalupe Victoria a les 15.08 hores (hora local).

«Estem treballant per recaptar informació addicional i proporcionarem més detalls quan estiguin disponibles i siguin confirmats. La nostra prioritat és garantir la seguretat dels clients i tripulació a bord i ens trobem treballant per a això», va recalcar Aeroméxico.

En relació amb les possibles causes de l'incident, el governador va assenyalar que «des de la torre de control es van detectar forts corrents de vent, que van poder causar l'accident». No obstant això, va insistir que no vol «avançar judicis ja que ha de ser l'autoritat competent la que determini les causes».

El president mexicà, Enrique Peña Nieto, va recalcar que havia donat ordre a la Secretaria de la Defensa Nacional (SEDENA), el Sistema Nacional de Protecció Civil (SEGOB) i la Secretaria de Comunicacions i Transports «perquè col·laborin en l'atenció del contratemps aeri ocorregut a Durango». «Faig vots perquè la tripulació i la totalitat de passatgers es trobin bé», va afegir.A més va informar que la tripulació i els passatgers de l'avió ja han estat localitzats i que estan rebent atenció mèdica. «Tota la meva solidaritat i desitjos de ràpida recuperació per als ferits»,va assenyalar a Twitter.