El president del Govern, Pedro Sánchez, i el nou líder del PP, Pablo Casado, es reuniran avui a les 17 hores a La Moncloa. Serà la primera trobada entre els dos des de l'elecció del nou líder dels populars fa deu dies. De moment, Casado ja va sol·licitar la compareixença del ministre de Foment, José Luis Ábalos, per la seva «passivitat intolerable» davant del «caos» que està provocant la vaga indefinida del taxi. Els populars també van demanar que acudeixi a la Cambra Baixa el ministre d'interior, Fernando Grande-Marlaska, davant «l'augment de l'arribada d'inmigrants a les costes espanyoles».

Les peticions de Casado

Pablo Casado plantejarà a Pedro Sánchez un «reforçament institucional» davant de l'independentisme i polítiques eficaces per abordar la immigració davant l'arribada «massiva» de persones a les costes aquest estiu.

A més, una altra de les qüestions que el president del PP portarà a La Moncloa és la necessitat que hi hagi una «major governabilitat i estabilitat» a través d'un reforma de la Llei de Règim Electoral General perquè als ajuntaments governi la llista més votada.

«Sánchez oferirà al PP una cosa que jo crec que és molt important a protegir en la política espanyola, les polítiques d'Estat», va avançar ahir Calvo sobre el contingut de la trobada del president del Govern.