L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha informat de la retirada del mercat de determinats lots de preservatius masculins de la marca Durex davant la possibilitat que no compleixin els requisits de pressió de trencament.

Segons explica en una nota, aquest organisme va tenir coneixement a través de l'empresa distribuïdora Reckitt Benckiser Healthcare S.A. de la retirada del mercat de determinats lots de preservatius masculins Durex de làtex sintètic / poliisopreno (PI) fabricats a principis de 2018, en no complir les proves de durabilitat (vida útil de 3 anys) establertes pel fabricant.

En concret, els lots que no compleixen amb els requisits de pressió de trencament són Durex Reial Feel (12 unitats) i Durex Sense Làtex (12 unitats). Davant de qualsevol dubte l'empresa recomana trucar al 900.300.026.

D'acord amb la informació facilitada, el fabricant ha detectat que determinats lots no compleixen amb els requisits de pressió de trencament al final de la vida útil del producte i que podria haver-hi un augment en el nombre de trencaments de preservatius durant el seu ús.

L'empresa està enviant una nota d'avís als distribuïdors, farmàcies i comerços que disposen del producte afectat a Espanya, en la qual s'inclouen les accions a seguir per procedir a la seva retirada. A més, ha posat a la seva pàgina web (www.durex.es) informació destinada als consumidors.

L'organisme recorda que els preservatius masculins de làtex sintètic / poliisopreno (PI) Durex Reial Feel i Durex Sense Làtex són productes sanitaris destinats a proporcionar un mètode d'anticoncepció i prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS). Els preservatius PI ofereixen un benefici als consumidors amb sensibilitat al làtex a causa de que no contenen aquest material.