Rússia segueix «intentant afeblir i dividir als Estats Units» interferint en el seu procés electoral, al debat polític i en l'opinió pública, segons els responsables de seguretat i intel·ligència nord-americanes. «Continuem veient una campanya de missatgeria generalitzada de Rússia per tractar d'afeblir i dividir als Estats Units», va alertar el cap dels serveis d'intel·ligència, Dan Coats, en una roda de premsa a la Casa Blanca, quatre mesos abans dels crucials comicis de mig mandat a celebrar-se al novembre.

Coats va apuntar al Kremlin amb un dit acusador: «Rússia ha utilitzat nombroses formes en les quals volen influir... a través dels mitjans, xarxes socials, a través de bots (comptes automàtics), a través d'actors que contracten i a través d'agents». «És una amenaça que hem de prendre molt seriosament», va advertir per la seva banda Christopher Wray, director de l'FBI, també present en la conferència de premsa.

Les interferències russes en la campanya presidencial de 2016 van portar al secretari de Justícia a nomenar a un fiscal especial per investigar aquestes accions il·legals, inclosa una possible col·lusió entre l'equip de campanya de Donald Trump i autoritats de Rússia. Els advertiments dels responsables d'intel·ligència i seguretat entren en marcat contrast amb les posicions de Trump, encara que van desestimar suggeriments que el president -que ha rebutjat sistemàticament l'existència d'una interferència russa- es prengui l'assumpte a la lleugera.

Poques hores després, Trump va dir en un acte a Pennsilvània que la idea d'una ingerència russa en la campanya era «un acudit».