El Govern vol que els drets dels espanyols que cada dia van a treballar a Gibraltar quedin garantits des del primer dia del Brexit, fins i tot en el cas que finalment no s'aconsegueixi un acord amb Londres que permeti aplicar al Penyal l'anomenat «període transitori».

Al desembre, la UE i Londres van assolir un principi d'acord sobre els terminis de sortida de Regne Unit que inclou el reconeixement de drets per a treballadors transfronterers, com el manteniment del seu dret al treball i l'accés al mercat laboral, l'equitat de condicions de treball, el reconeixement de prestacions socials i la coordinació de condicions de la Seguretat Social.

El Govern vol garantir que, en qualsevol escenari, aquestes disposicions sobre drets dels treballadors transfronterers s'apliquen als més de 10.000 que cada dia van a Gibraltar a treballar, segons va indicar l'Executiu en resposta a una pregunta parlamentària del diputat del PP José Ignacio Echániz.

Per altra banda, el ministre de comerç del Regne Unit, Liam Fox, va assenyalar que la «intransigència» de la Comissió Europea està portant el país a un Brexit sense acord, segons va informar en una entrevista al diari Sunday Times.

A menys de vuit mesos perquè el Regne Unit surti de la Unió Europea, el Govern britànic encara no ha arribat a cap acord amb Brussel·les i ha augmentat la planificació davant la possibilitat de sortir del bloc europeu sense un acord formal.