Un home de 56 anys roman en estat crític a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General Universitari de Ciudad Real després d'ingressar-hi dissabte amb símptomes compatibles amb un cop de calor. L'home, que presentava factors de risc per patologia de base i que havia estat exposat al sol de forma contínua, pateix una disfunció multiorgànica i es troba amb suport vital respiratori i hemodinàmic.

Des de la Conselleria de Sanitat es recomana que en aquesta època de l'any marcada per les altes temperatures s'evitin les llargues exposicions al sol, especialment quan es combina amb esforços físics. A més, recorda la necessitat d'una bona hidratació i l'ús de protecció que aïllin el cos de l'exposició directa al sol.

Paral·lelament,un home de 74 anys va patir el primer cop de calor registrat a la Comunitat de Madrid. Un vianant va localitzar l'home desorientat al mig del carrer i va trucar als serveis d'emergència; la víctima tenia una temperatura corporal superior als 40 graus i estava confosa, a més d'altres patologies. Finalment, van aconseguir baixar-li la temperatura i va ser ingressat en estat greu a l'hospital La Princesa de la capital.

Un total de 37 províncies van romandre en risc per altes temperatures. Van destacar els 43 graus de màxima que es van registrar a Badajoz, i els 41 de Càceres i Còrdova. En tot cas, s'espera que a mitjans d'aquesta setmana hi hagi una baixada significativa de les temperatures.