Els terroristes de l'Estat Islàmic han executat una de les persones que van segrestar durant la cadena d'atemptats perpetrats fa dues setmanes sobre la província de Sueida, al sud de Síria, acabada de reconquerir per les tropes de Bashar al-Assad. El 25 de juliol, l'organització gihadista va llançar atacs coordinats a diversos punts de Sueida que es van saldar amb més de 200 morts, la majoria civils. Dies després es va saber que també havien segrestat un nombre indeterminat de persones.

L'Observatori Sirià per als Drets Humans va explicar que un dels ostatges, identificat com a Muhanad Dhouqan Abu Ammar, de 19 anys, ha estat executat pels milicians. Els mitjans digitals Suwayda24 i Sweida News van divulgar imatges gravades per l'Estat Islàmic en les quals es pot observar l'execució del jove sirià.

Sueida és una de les tres províncies meridionals, al costat de Deraa i Quneitra, que han estat recuperades recentment per les tropes de Bashar al-Assad durant l'ofensiva que va ser engegada a mitjans del mes de juny. La província està habitada majoritàriament per drusos, els líders dels quals estarien negociant amb l'Estat Islàmic l'alliberament dels ostatges, que l'Observatori xifra en uns 30.