La Fiscalia veneçolana va assegurar ahir que actuarà per «extirpar» les conspiracions contra Nicolás Maduro, després de l'atemptat que el president va dir haver sofert amb drons carregats d'explosius dissabte passat. El fiscal general, Tarek William Saab, va qualificar d'«intent de magnicidi» l'explosió d'un dron carregat amb explosiu C4 enfront de la tarima en la qual Maduro encapçalava una desfilada militar a Caracas. La Fiscalia «perseguirà dins del marc de la llei els que conspirin contra la pau ciutadana», va dir Saab, que cacompanyava Maduro en la tribuna.

Després de repassar el fallit cop d'estat de 2002 contra el difunt president Hugo Chávez (1999-2013) i la violència desfermada durant protestes opositores contra Maduro en els últims anys, el fiscal va sostenir que va arribar l'hora d'acabar amb les conspiracions. «Que aquest fet serveixi per extirpar d'una vegada per sempre qualsevol intent violent d'atemptar contra la pau», va advertir.

Maduro va reaparèixer en públic ahir per rebre una marxa de partidaris al palau presidencial de Miraflores a Caracas. «Hem vingut a donar suport al president després de l'acte terrorista que va patir. Més enllà del descontentament, aquesta no és la forma d'actuar», va dir Francisca Harvey, de 53 anys, vestida amb una samarreta vermella amb el rostre de Chávez.

El fiscal va confirmar que dos homes van ser detinguts mentre operaven des d'un cotxe un segon dron que es va estavellar contra un edifici. No els va identificar, com havia promès, i tampoc es va referir a altres quatre captures anunciades pel Govern. En els incidents, ocorreguts durant l'aniversari de la Guàrdia Nacional, van resultar ferits set militars.

Un informe policial identifica un dels homes com César Saavedra, que va ser capturat prop de l'edifici on va esclatar el segon artefacte. «S'han identificat tots els autors materials del fet i els seus col·laboradors», va manifestar el fiscal.