La Fiscalia de Madrid no recorrerà l'acte de la jutge del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid que sol·licita el trasllat al Tribunal Suprem de la peça separada sobre el màster del president del PP, Pablo Casado, i en el qual la jutge aprecia indicis de delicte.

Així ho han indicat fonts fiscals per recalcar que el Ministeri Públic no s'oposarà a la decisió de la jutge d'elevar el cas al Suprem, que per la condició d'aforat de Casado, és l'únic tribunal que el pot jutjar. Contra l'acte no hi ha cap recurs de reforma, que en el cas de la Fiscalia no exercirà.

La magistrada va demanar en la seva exposició raonada que se citi Casado com a investigat en sospitar que el títol del màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) durant el curs 2008-2009 va poder ser «un regal» per la seva «especial rellevància política», la qual cosa implica que podria haver incorregut en un delicte de prevaricació administrativa i suborn impropi.

Ho fa davant els indicis que Casado, al costat d'un grup d'alumnes amb vincles polítics o personals amb membres de la universitat, van poder aconseguir el títol com a «regal o prevenda sense mèrit acadèmic algun» per part del director d'aquests estudis, el catedràtic i exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde.

També reclama, a part de la seva citació com a imputat, que acrediti la seva «efectiva realització» d'activitat acadèmica per ser qualificat en els 20 crèdits del màster no reconeguts i, si escau, la remissió al personal docent de la URJC en aquest curs acadèmic 2008-2009.

Per a això, veu convenient que aporti l'ordinador portàtil antic que en la seva compareixença pública va dir conservar a fi que la Policia judicial realitzi «l'oportuna pericial sobre l'antiguitat i les modificacions realitzades en el document informàtic que serveix de suport als treballs per ser avaluats en aquest màster».

Decisió d'investigar, al setembre

El Tribunal Suprem no abordarà fins al setembre la discussió sobre si investiga el president del PP, Pablo Casado, pel seu màster segons com ho decideixi. La titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, ha elevat la causa a l'alt tribunal perquè Casado és aforat i no pot seguir practicant diligències que l'afectin. Per això, va demanar que sigui el Suprem qui el citi com a investigat, qui li demani els treballs que diu que va aportar per aprovar el màster i l'ordinador on assegura que els va fer.

Segons fonts jurídiques, no serà fins al setembre que la Sala d'Admissions del Tribunal Suprem donarà trasllat a la Fiscalia per tal que es posicioni. Un cop escoltat el ministeri públic, la sala haurà de fer un informe sobre la competència i el contingut de la petició que li fa la jutgessa de Madrid, que veu indicis delictius de prevaricació administrativa i suborn impropi.

El president del PP, Pablo Casado, va comparèixer dilluns per reiterar que va aconseguir el títol seguint tots els protocols establerts, tot i que la jutgessa de Madrid parla d'un «regal» que li hauria fet l'exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez, per la seva rellevància política i institucional. El curs 2008-2009, Casado ja era diputat del PP a l'Assemblea de Madrid i president de Nuevas Generaciones.

Encara que la magistrada veu indicis de delicte en el cas del màster de Pablo Casado, el Partit Popular tanca files entorn del nou president de la formació i assenyala al PSOE per assumptes similars. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va instar ahir dimarts que demanin disculpes els qui van dubtar de la «honorabilitat» del capdavanter del seu partit, Pablo Casado, i va defensar que hi hauria president «per estona», ja que els «innocents no han de dimitir». «Casado ha vingut per quedar-se donant la cara on faci falta», va emfatitzar.

A Hoy por hoy, de la Cadena Ser, el secretari general va recordar que Casado va ensenyar els seus treballs -a diferència de Cristina Cifuentes, esquitxada pel mateix escàndol.