Begoña Gómez, la dona del president del Govern, Pedro Sánchez, ha fitxat per l'IE University, pertanyent a l'IE Business School, on dirigirà a partir de setembre el recentment creat IE Africa Center, un centre que impulsarà la innovació, el lideratge executiu, l'emprenedoria i el desenvolupament de projectes d'acció social en el continent africà, segons va informar la institució.

Gómez compta amb més de 20 anys d'experiència en consultoria i docència i fins a l'actualitat ha estat directora de Consultoria del Grup Inmark. Des de 2015 és codirectora del Màster en Fundraising Públic i Privat per a Organitzacions sense Ànim de Lucre al Centre Superior d'Estudis de Gestió de la Universitat Complutense de Madrid.

La nova directora de l'IE Africa Center, que és llicenciada en Màrqueting pe l'ESIC, és una professional especialitzada en disseny i implementació de projectes estratègics, amb enfocament en fundraising i sostenibilitat per al tercer sector.

IE University, del grup IE Business School, desenvolupa projectes a Àfrica des de fa 10 anys. El nou centre, en el qual la institució treballa des de fa diversos mesos, donarà projecció a la innovació del continent i dotarà d'un marc estratègic als projectes d'IE University a la regió.

El PP va qualificar d'«escàndol» que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, hagi «col·locat» la seva dona, Begoña López, en l'Institut d'empresa, una decisió amb la qual l'«agència de col·locació» que, al seu judici, ha inaugurat des que va arribar al Palau de la Moncloa va traspassat els «límits de Ferraz».

El PP va criticar durament a Sánchez només conèixer-se la decisió. «L'agència de col·locació 'Pedro Sánchez, president del Govern' ha traspassat els límits de Ferraz per col·locar a la seva dona, Begoña Gómez, en l'Institut d'empresa», va afirmar la formació en el seu compte oficial de Twitter.

Més dura es va expressar la diputada del PP, Pilar Marcos, que va afirmar que «si fos la dona de Pablo Casado» estarien parlant de «suborn impropi». «Però no hi ha escàndol: Begoña Gómez és l'esposa de Pedro Sánchez», va dir.