Almenys 35 persones han mort després de l'ensorrament d'un pont en una autopista a Gènova, segons un nou balanç divulgat aquest dimarts a la RAI citant fonts oficials. "Hi ha una trentena de morts i molts ferits greus", ha indicat a la premsa el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, qui es va comprometre a individuar els responsables.

"No és acceptable que un pont tan important (...) no estigués construït per evitar això", ha lamentat el viceministre des de Gènova. "La secció central del túnel s'ha enfonsat", ha explicat, segons l'agència de notícies Reuters.

El ministre de Transport italià, Danilo Toninelli, ha afirmat en Twitter que segueix el cas "amb la màxima preocupació" davant el que pot ser "una immensa tragèdia". Toninelli, que ha dit estar en "estret contacte" amb el servei d'autopistes, ha confirmat que viatjarà a la zona.

"Estem seguint minut a minut la situació per la caiguda del pont a Gènova", ha publicat a Twitter el titular d'Interior, Matteo Salvini, que ha agraït als 200 Bombers i a la resta "d'herois" que treballen a la zona "per salvar vides".

Veure Galeria

Les primeres imatges difoses en xarxes socials mostren el col·lapse parcial del pont, que s'ha enfonsat en una zona urbana. La infraestructura, d'un kilòmetre de llarg i 90 metres d'alçada, va ser construïda en la dècada dels seixanta i havia estat reformada els últims anys.Itàlia ja va sofrir l'any passat la caiguda d'un pont a la província d'Ancona, a la zona oest del país. Un matrimoni va morir quan el seu vehicle va quedar atrapat sota un pas elevat que travessava una autopista a la localitat de Camerano.

d'AnconaCamerano

Es tem que alguns vehicles puguin estar sota la runa i els equips fan servir gossos de recerca.

Els bombers han explicat a Twitter que l'ensorrament ha tingut lloc al voltant de les 12.00 locals (10.00 GMT) i estan treballant activament amb mitjans de l'equip de Recerca i Rescat Urbà i gossos de recerca.La policia ha informat de l'ensorrament i ha explicat que s'ha produit després d ' "una violenta tromba d'aigua".