Dues persones han resultat ferides lleus al costat del Parlament britànic després de ser atropellades per un cotxe que s'ha estavellat contra les barrera de l'edifici. La unitat antiterrorista investiga l'incident, a l'espera que es determini la causa concreta.

El sinistre ha tingut lloc a les 7.37 (hora local) i ha estat detingut el conductor del vehicle, segons la primera informació difosa a Twitter per Scotland Yard.

"A les 07:37 hores, un automòbil ha xocat amb les barreres del Parlament. El conductor de l'automòbil ha estat detingut per agents en l'escena. Diversos vianants han resultat ferits. Els oficials romanen en l'escena. Emetrem més informació quan ho tinguem" , indica el tuit de Scotland Yard.

L'incident ha estat intencionat, segons ha afirmat una testimoni als mitjans locals. "Crec que semblava intencionat: l'automòbil anava a tota velocitat cap a les barreres", va dir Ewalina Ochab, en al·lusió a les barreres d'acer i formigó que protegeixen les Cases del Parlament, situades al centre de Londres.

Ochab ha explicat que es trobava caminant per l'altre costat del paviment on s'han produit els fets, quan ha escoltat un soroll i ha sentit cridar a algú. "M'he girat i he vist un cotxe platejat que anava molt ràpid prop de la barana, potser fins i tot a la vorera", ha reltat. Ha afegit que el vehicle no semblava tenir placa de matrícula davantera quan s'ha estavellat i ha precisat que el conductor -un home que ja ha estat detingut per la Policia-"no ha sortit" del vehicle.

Els carrers properes a la plaça del Parlament de Westminster així com l'estació que porta el mateix nom han estat tancats al trànsit, mentre que diversos vehicles policials i ambulàncies han acudit al lloc. Segons els mitjans, hi ha uns deu vehicles policials en el lloc i almenys tres ambulàncies.

Atemptat al març de 2017

L'edifici parlamentari està envoltat per unes barreres d'acer i formigó després de l'atemptat perpetrat al març de l'any passat per un home que conduïa un vehicle.

La zona del Parlament va ser escenari al març de 2017 d'un atemptat que va causar la mort de cinc persones i que va ser reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic. El terrorista, Khalid Masood, va atropellar a desenes de persones abans de baixar del cotxe i apunyalar un policia apostat costat de la seu parlamentària.