Israel no portarà a terme una investigació criminal sobre l'ofensiva a Rafah durant la guerra de Gaza el 2014, segons va informar el braç judicial de l'Exèrcit després d'un «examen exhaustiu» dels esdeveniments, cosa que va provocar la condemna del partit-milícia palestí Hamàs. Israel va llançar el seu atac després que Hamàs parés una emboscada a tres soldats israelians, matant-ne dos i detenint-ne un tercer. Les forces hebrees van matar 150 persones en només unes hores mentre intentaven recuperar el tercer soldat, que finalment va ser assassinat.

«La indagació clarament indica que les accions de la Força de Defensa d'Israel (FDI) tenia un propòsit militar clar: frustrar el segrest del tinent Hadar Goldin i atacar les organitzacions terroristes a la zona, atacant objectius militars i operatius militars», va explicar el Defensor General Militar en un comunicat.

Segons el comunicat, en el moment de l'atac es creia que Goldin seguia viu i va afegir que les operacions es van dur a terme «amb l'objectiu de mitigar, en la mesura del possible, els danys a civils». A més, va afirmar que la investigació no ha trobat proves que suggerissin que les FDI tinguessin intenció de venjar-se pel segrest.

Per la seva banda, Hamàs va condemnar la decisió. «Això emfatitza la injustícia de la investigació israeliana i la necessitat d'un comitè internacional per investigar els crims d'Israel a Rafah i a tota la franja de Gaza i les terres palestines», va afirmar Sami Abu Zuhri, membre de Hamàs.