El Tribunal Suprem de Xile va establir divendres que la família del dictador xilè Augusto Pinochet ha de tornar a l'Estat uns 1,6 milions de dòlars en béns malversats de la seva propietat, segons van informar diversos mitjans locals.

La sentència correspon al cas del Banc Riggs dels Estats Units, que va investigar la fortuna del dictador xilè i va establir la confiscació dels béns i comptes bancaris de la seva família.

El Tribunal va condemnar a quatre anys de presó amb possibilitat de llibertat condicional tres militars retirats per malversació de cabals públics.

Amb aquesta sentència, hauran de ser restituïts els béns heretats per la vídua i fills del dictador després de la seva mort el 10 de desembre del 2006.

L'existència d'aquests béns de Pinochet es va conèixer el 2004, quan un comitè del Senat dels Estats Units que investigava l'atac a les Torres Bessones de Nova York l'11 de setembre de 2001, va descobrir que el dictador xilè tenia comptes secrets al Banc Riggs dels EUA.

Segons la investigació, Pinochet va mantenir almenys 127 comptes secrets en aquest banc des de 1994, per uns 27 milions de dòlars.